امیرعبداللهیان: براساس منافع خود با شرق و غرب ارتباط خواهیم داشت-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

امیرعبداللهیان: براساس منافع خود با شرق و غرب ارتباط خواهیم داشت

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: زیر سلطه غرب و شرق نخواهیم رفت، ولی براساس منافع خود با هر دو طرف ارتباط خواهیم داشت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 31
کد خبر: ۱۳۶۳۲۱

‌به گزارش راهبردمعاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر امروز (سه‌شنبه) در نشست هم اندیشی سالانه مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه همزمان با سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) تحت عنوان «سیاست خارجی متوازن در مکتب امام خمینی (ره) » شرکت کرد.

وی طی سخنانی سالگرد ارتحال تمام راحل را تسلیت گفت و در راستای دکترین سیاست خارجی دولت سیزدهم، به ذکر چند نکته در ارتباط با این دکترین و اندیشه های امام در سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: در اندیشه سیاسی امام از زمانی که مخالفت با کاپیتولاسیون مطرح شد بخث نفی سلطه ‌گری و سلطه پذیری بود و این در چهار دهه گذشته به خوبی مدیریت شد.

وزیر خارجه گفت: موضوع نه شرقی و نه غربی در کشور با تحلیل و نقدهایی روبرو شده است. منظور ما نه انزواطلبی و نه دوری از شرق و غرب است. بعد از اینکه رویکرد نگاه به آسیا با اولویت همسایگان را اتخاذ کردیم، نقدهایی مطرح شد که شما کشور را به سمت چین و روسیه می برید. بعد از جنگ اوکراین در سفری که به روسیه داشتم به صراحت مواضع ایران را برای لاوروف بیان کردیم که در سیاست خارجی مستقل و براساس منافع ملی خود عمل می کنیم و گفتیم در مسیر منافع ملی کشور با هیچ طرفی تعارف نداریم.

امیرعبداللهیان بیان کرد: به هیچ وجه هیچ خدشه ای به نگاه اصولی که در اندیشه امام پایه ریزی شد به وجود نیامد و سیاست نه شرقی نه غربی برقرار است. زیر سلطه غرب و شرق نخواهیم رفت ولی براساس منافع خود با هر دو طرف ارتباط خواهیم داشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که امام در سیره عملی خود در توصیه ها به دستگاه سیاست خارجی داشتند پایبندی به تعهدات بین المللی است. آمریکایی ها در مذاکراتی که بخش وین آن مکثی در آن ایجاد شده گفتگوها از طریق پیام ها که موضوع اصلی آن تحریمهای آمریکاست مذاکرات ما از طریق مورا جیران دارد کنتر هفته ای است که یک یا دو پیام بین ما و آمریکا برای رفع ابهامات انجام می دهیم ولی من در مونیخ بودم مقامات ارشد آمریکا علاقه مند بودند گفتگوی مستقمی با من داشته باشند که بتوان فضای پیش آمده در مذاکرات را رفع کنیم و به جلو ببریم. ما باید در عمل شاهد تغییر رفتار آمریکا باشیم به وزیر خارجه ای که حامل پیام بود گفتم که چرا شما مکرر می گویید تعهد نمیدهیم دولت بعدی اجرت کند گفتم به کاملا هریس بگویید که اگر قرار باشد گروه شورشی در کاخ سفید حاکم باشد به ما بگویید.

وی گفت: دولت قبلی برجام را پذیرفت، ولی دولت جدید هیچ وقت نگفت ما برجام را نمی پذیریم و درباره توافق جدید صحبت کینم. برخی منتقدان ما می گویند چرا میخواهید به برجام برگردید. پاییندی به تعهدات در دستورکار ما قرار دارد.

وی افزود: در حوزه مشی حضرت امام می گویم برای ما در حوزه سیاست خارجی انگیزه و فرصت قوی را ایجاد کرده و مسیر بزرگی را ایجاد کرده که ایران می تواند بر پایه استقلال منافع ملی خود را پیش ببرد. امروز بعد از چهار دهه همه اندیشمندان بر این مسئله تاکید دارند که آزادسازی قدس از موضوعات مهمی بود که در نگاه امام ادامه یافت. امام درباره روابط خوب با همسایگان جمله ای را در وصیتنامه دارند که وصیتمن به وزرای خارجه آن است که مسئولیت شما بسیار زیاد است چه در تحول وزارت خارجه و سفارتخانه ها و سیاست خارجی، حفظ استقلال و روابط حسنه با دولتهایی که قصد اشغال را ندارند، در دستورکار باشد.

در این نشست محمدحسن شیخ الاسلامی رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه نیز طی سخنانی گفت: اکنون جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از تجربیات چهار دهه به سوی تمدن نوین اسلامی و ایرانی قوی و سازنده در جهان امروز گام برمی‌دارد. الگوی فکری و فلسفی حاکم بر سیاست خارجی حمایت از هویت نظام اسلامی و مبتنی بر اصول تغییرناپذیر استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است.

وی افزود: دولت سیزدهم سیاست خارجی خود را در قالب سیاست خارجی متوازن به پیش می‌برد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار